Tablouri canvas printate sau tablouri pictate manual: pe care le-ai cumpăra?

Sep 19, 2020

Tablourile canvas au ajuns să fie la modă în ultimii ani din mai multe motive, cum ar fi prețul, versatilitatea incredibilă și altele. Însă există mulți care încă se întreabă care e mai bun, un tablou canvas sau unul picat manual?

Și deși e greu să răspunzi la o astfel de întrebare, din moment ce depinde foarte mult de gustul fiecăruia, noi am adunat aici câteva diferențe și argumente pro și contra pentru fiecare.

O mare diferență o constituie costul

În primul rând, cu un tablou canvas, imaginea este imprimată digital pe pânză și nu pictată de mână. Desigur, asta scade mult din costul tabloului, deoarece nu a stat un artist să muncească zile întregi la imagine.

Un tablou pictat de mână, chiar dacă e mai „tradițional”, durează mult mai mult și evident și costă mult mai mult. Iar cei care vor să decoreze mai multe încăperi (sau doar una, în funcție de tabloul ales) pot ajunge să cheltuiască foarte mult.

Da, dar tabloul pictat manual este unic

Nu vorbim aici de „Mona Lisa” lui Da Vinci, ci de un tablou pe care-l poți achiziționa la un târg sau pe site-ul pictorului. Într-adevăr, un tablou pictat manual îl ai doar tu, pentru că nici dacă vrea, pictorul nu e capabil să reproducă imaginea originală cu exactitate.

Așa că la capitolul originalitate, da, probabil că tablourile manuale câștigă.

tablou pictat manual

Un tablou canvas imprimat digital e mai versatil

La urma urmei, poţi imprima absolut orice pe un tablou canvas. E foarte ușor să găsești o imagine care să-ți placă și care să te reprezinte și poți chiar să alegi tu imaginea imprimată. Pe scurt, în doar câteva zile, poți avea un tablou a unei imagini din telefon sau a unui citat motivaţional care te reprezintă.

Cu un tablou pictat, în schimb, e mai greu să obții chiar orice imagine și depinde foarte mult de îndemânarea artistului

E mult mai ușor să întreții un tablou canvas

În funcție de umiditate, lumină și alte condiții ale încăperii, un tablou pictat manual se poate deteriora. Un tablou canvas imprimat, în schimb, e mai de durată și la urma urmei, chiar și dacă pățește ceva, e mult mai ușor de înlocuit.

Cei care spun că tablourile canvas nu sunt artă sunt doar niște snobi

Fără glumă și fără răutate. Argumentul principal al acestor oameni e că un tablou imprimat nu e original și că ar „descuraja creativitatea”. Din contră, din moment ce un tablou canvas poate arăta orice, el e mai creativ decât considerentele tradiționale conform cărora doar un peisaj pictat într-un fel anume sau doar un portret simandicos se consideră artă.

Și în plus, beneficiul cel mai mare al tabloului canvas e că face arta accesibilă. Nimeni nu are zeci de milioane să cheltuie pe tablouri originale pentru casă. Cât despre tablourile faimoase, să nu mai vorbim, că doar un milionar are acces. Cu un tablou canvas, poți reproduce imaginea originală la un cost infinit mai mic, ceea ce permite mai multor oameni să se bucure de aceeași imagine superbă.

Și până la urmă, nu ăsta e scopul artei?

Tu ce crezi? Ai cumpăra un tablou canvas imprimat digital? De ce? Sau de ce nu?

Utilizăm cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Continuând să vizitați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.