Ce sunt tablourile canvas?

Jun 21, 2020

Prima impresie contează foarte mult. Cu siguranță ai auzit vorba asta de nenumărate ori și ai avut grijă să ai costumul bine călcat, să fii pieptănat și să nu-ți fi rămas ceva între dinți.

Dar prima impresie, din nefericire, nu ține doar de tine. Adesea, un client, un vizitator sau un potențial partener de afaceri își creează o impresie despre tine înainte ca măcar să te cunoască.

Oamenii sunt ființe care se bazează foarte mult pe stimulii vizuali. Ne vine instinctiv să analizăm orice încăpere în care intrăm pentru a înțelege ce ne așteaptă. Ce fel de om lucrează aici? Avem poate interese comune? Este un individ lipsit de gust sau poate unul educat care înțelege subtilitățile stilului Rococo?

Toate aceste întrebări își găsesc răspunsul în doar câteva secunde înainte ca tu să apuci măcar să deschizi gura.

De aceea este important ca biroul sau casa ta să fie decorate cum trebuie.

Ce este de fapt un tablou canvas?

În trecut, termenul de „tablou canvas” se referea la o pictură pe o pânză întinsă pe un cadru de lemn şi o ramă clasica. Astăzi, tot ce a rămas la fel este pânza și cu șasiul din lemn. Modul de decorare, însă, este cât se poate de diferit.

Un tablou canvas modern este imprimat digital pe pânză și poate reprezenta absolut orice. Există tablouri canvas care „imită” picturi celebre, cum ar fi „Mona Lisa” lui Da Vinci sau „Țipătul” lui Edvard Munch. De-asemenea, există tablouri canvas cu citate motivaționale, cum ar fi „Work so hard that people think aliens did it”. Există tablouri canvas amuzante, cu tematica unui joc sau a serialului favorit. Există tablouri canvas cu peisaje, portrete fascinante sau cu panorama unui oraș incredibil precum Dubai sau Chicago.

Asta e diferența între tabloul „tradițional” și tabloul canvas de acum. În trecut, puteai alege fie un portret cu tine sau cu o persoană dragă, fie o pictură a casei tale sau a unei scene mitice sau biblice. Și cam astea erau alegerile tale. Acum, poți avea absolut orice imagine pe perete și cu ce dimensiuni dorești tu. În funcție de mărimea peretelui, poți avea un tablou canvas uriaș sau unul micuț.

Cu alte cuvinte, tabloul canvas „modern” e succesorul natural și mult upgradat al tabloului de pe timpuri.

Care-i diferența între o imagine imprimată pe canvas și una imprimată pur și simplu pe hârtie?

Ei bine, aici intervine un stimul psihologic. Datorită faptului că în trecut, tablourile erau pictate pe canvas, creierul nostru s-a obișnuit să asocieze această pânză dură cu conceptul tradițional de artă.

Automat, când vedem o pictură pe canvas, o judecăm ca fiind mai elegantă și mai „adevărată” decât dacă am vedea aceeași imagine printată pe hârtie. Datorită acestei mentalități, o încăpere decorată cu tablouri canvas devine imediat mai interesantă decât una decorată cu simple fotografii.

De asemenea, canvas-ul este un material mult mai rezistent. După cum știm, hârtia îngălbenește și se distruge. Se poate uda și se poate rupe. Tablourile canvas, în schimb, sunt mult mai greu de distrus datorită grosimii pânzei.

Există desigur și niște dezavantaje în imprimarea unui tablou canvas. Spre deosebire de o fotografie pusă în ramă pe care o poți înlocui oricând dorești, tabloul canvas este permanent, ceea ce înseamnă că dacă dorești să îl schimbi, va trebui să cumperi altul (bine că nu sunt atât de scumpe ca tablourile tradiționale, nu?)

Dar în ciuda acestor mici detalii, credem că tablourile canvas sunt o investiție mult mai bună decât imprimarea a unei fotografii pe hârtie foto

Din ce este făcută pânza unui tablou canvas?

În general, există două tipuri de pânză canvas: poliester și bumbac. Și bineînțeles că fiecare are susținătorii ei înrăiți, fiecare cu motivele lor justificate.

Pânza canvas de poliester nu este recomandată pentru tablouri deoarece este prea elastică şi în timp aceasta se poate rupe, de cele mai multe ori pânză sintetică se deteriorează pe muchia şasiului de lemn. Poliesterul este și mai ieftin și mai neted (textura este uniformă), astfel că îi oferă tabloului un aspect mai puțin artistic, să spunem.

Tablourile realizate pe canvas de bumbac, însă, sunt considerate mult mai rezistente. Ele sunt considerate mai „adevărate” de cunoscători, deoarece materialul este identic aceluia folosit de pictori. Desigur, tablourile pe o pânză de bumbac sunt puțin mai scumpe, dar în același timp, e vorba de o investiție de durată.

Dar un şasiu ce este de fapt?

Dacă tot am vorbit de şasiuri mai sus, iată şi ce este el:

Şasiul pe care urmează să fie întinsă pânza, este de fapt un cadru din lemn confecţionat din lemn de brad, fără noduri sau crăpături.

Profilul standard este de 2 x 4 cm, iar dimensiunea şasiului poate fi de maxim 90 x 150cm.

În cazul în care dimensiunea şasiului este mai mare, profilul poate să difere ca şi grosime.

Tablourile se pot expune fără a mai necesita o rama clasică, deoarece imaginea continuă şi pe lateralele tabloului, iar capsele sunt prinse pe spatele şasiului.

Iată şi un mit despre tablourile canvas moderne

În ciuda faptului că tablourile canvas sunt extrem de populare în zilele noastre, există încă mulți oameni care se feresc de ele. De ce?

Tabloul canvas, spre deosebire de un tablou tradițional, este mult mai ieftin, deoarece procesul de imprimare durează mult mai puțin și este mult mai ușor decât să pictezi tabloul manual.

Și din moment ce un tablou canvas imprimat este mai ieftin, acești oameni presupun că e de prost gust sau că i-ar putea face să pară zgârciți având în vedere că vorbim despre artă. Desigur, noțiunea asta e cât se poate de greșită.

În general, un tablou canvas nu arată rău în sine, ci pur și simplu nu se potrivește cu decorul camerei sau cu scopul încăperii. Asta e o greșeală pe care o fac mulți cumpărători de tablouri canvas: aleg un design care li se pare drăguț și care probabil și este drăguț, iar apoi îl trântesc în dormitor când el de fapt aparținea în birou, sau vice versa.

Așa că un prim pas foarte important în alegerea tabloului canvas potrivit pentru tine e să decizi unde vrei să-l expui și ce anume ai vrea să transmită despre tine. După cum am demonstrat, tabloul va face o impresie despre tine în primele secunde ale vizitei, așa că e important ca el să facă impresia corectă.

O altă idee bună e să nu aglomerezi încăperea cu tablouri. Rareori pot arăta bine cinci tablouri înșirate de-a lungul unui singur perete, iar de cele mai multe ori, arată pur și simplu ca și cum te-a luat valul într-un magazin de tablouri.

Acestea fiind spuse, tabloul canvas potrivit poate valora cât o mie de cuvinte.

Lumea s-a schimbat. Nu mai trăim nici pe timpul lui Munch, nici al lui Da Vinci, și desigur că și modul în care se realizează arta s-a schimbat. Tabloul canvas nu e o versiune nici mai bună, nici mai rea a tabloului tradițional. Este pur și simplu următorul pas.

set tablouri canvas motivationale stand out
tablou canvas motivational mindset is everything · chess edition
tablou canvas motivational next step better
tablou canvas motivational success island
tablou canvas motivational work harder
tablou canvas motivational smooth seas
Utilizăm cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Continuând să vizitați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.