Cum să-ţi decorezi casa cu tablouri canvas

Jun 28, 2020

Cât de greu poate fi să atârni un tablou pe un perete? Ei bine, deși nu pare mare lucru, să-ți decorezi casa așa cum trebuie este surprinzător de dificil. Degeaba alegi tabloul potrivit dacă îl pui, să spunem, în camera nepotrivită.

De aceea, am creat acest articol scurt, plin de sfaturi simple, menite să te ajute pe tine să-ți decorezi casa cu tablouri moderne.

Gândește-te ce vrei să spună tabloul despre tine.

Bineînțeles că un portret senzual spune altceva decât un tablou cu tematică Monopoly, și cu totul altceva decât un peisaj al New York-ului sau un citat motivațional. Când alegi tablourile canvas pentru casa ta, ține cont de camerele pe care vrei să le decorezi și de care vrei să fie atmosfera camerei.

Să spunem, de exemplu, că alegi un tablou canvas pentru dormitor. Aici, nu se prea potrivește un tablou cu citat motivațional, deoarece dormitorul este o încăpere a relaxării, nu?

Primul pas este să identifici „tematica” fiecărei camere și să alegi tabloul în funcție de asta.

Ține cont de mărimea peretelui.

Și bineînțeles, și de mobila din cameră. Peretele gol poate părea spațios, dar gândește-te cum va arăta când casa va fi mobilată și foarte probabil peretele va avea niște mobilă lipită de el. S-ar putea atunci să-ți dai seama că nu ai atât spațiu cât credeai și să te trezești că ai cumpărat tabloul greșit.

Tabloul să fie cât mai central.

Desigur, nu există o regulă care să dicteze asta, însă cea mai estetică alegere când vine vorba de decorarea casei este ca tablourile să vină pe mijloc, la o distanță egală de marginile peretelui.

O idee bună este să măsori aceste distanțe ca să nu te trezești cu vreo surpriză neplăcută ulterior.

Ai grijă ca tabloul (sau tablourile) să nu depășească lungimea mobilei de dedesubt.

De multe ori, vrem să atârnăm un tablou deasupra mesei sau deasupra canapelei în sufragerie, pentru a adăuga o pată de culoare. Însă adesea, nu luăm în calcul cum vor arăta mobila și tabloul împreună. E foarte important ca tabloul tău să nu fie mai larg, dar nici cu mult mai mic decât lungimea mobile de dedesubt, altfel se creează un dezacord între cele două.

Dacă mobila e prea mare și nu găsești un tablou pe măsura ei, poți întotdeauna să expui mai multe tablouri mai mici sau să alegi un multi-canvas, deoarece acestea tind spre a fi mai late.

Lasă-ți familia să decidă!

Dacă locuiești cu cineva, cum ar fi cu partenerul sau chiar cu familia, poate fi distractiv să alegeți toți tablourile pentru casă, sau cel puțin pentru spațiile comune, cum ar fi bucătăria sau sufrageria.

Implicând și ceilalți membri ai familiei în decizia ta, ea devine o activitate de grup care vă permite tuturor să vă exprimați gusturile artistice și creativitatea într-un mod simplu și distractiv.

Nu în ultimul rând, distrează-te!

Că doar despre asta este vorba, când decorăm casa cu tablouri canvas. Este un moment de creativitate care întrerupe monotonia vieții de zi cu zi.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Continuând să vizitați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.