Termeni şi condiţii

Jul 16, 2018

1. Partea introductivă

1.1. Detaliile companiei

Website-ul www.tablofy.ro este deţinut şi administrat de SC DEVXART SRL, companie cu sediul în România, care are următoarele detalii de înregistrare:

 • Cod unic de Înregistrare: 40069914
 • Registrul Comerţului: J40/15579/2018
 • Adresă: str. Echipajului 2, Bucureşti

1.2. Despre

Următorii termeni și condiții definesc interacțiunea dintre Tablofy ("tablofy.ro", "www.tablofy.ro", "noi", "noastră") și utilizatorii noștri ("voi", "dvs.") și stabiliți principiile care guvernează această relație. Vă recomandăm să citiți cu atenție acești termeni și condiții înainte de a utiliza oricare dintre serviciile sau produsele oferite de Tablofy. Continuarea utilizării platformei înseamnă că ați citit și ați fost de acord cu termenii și condițiile acestui acord și, prin urmare, vă supuneți.

2. Clarificarea termenilor utilizați

Vânzător · Tablofy sau orice partener

Cumpărător · poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un cont in site şi efectuează o comandă.

Client · poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la conţinut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre tablofy.ro (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre tablofy.ro si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui cont.

Utilizator · orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea termeni şi condiţii.

Cont · sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite cumpărătorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre client / cumpărător si istoricul cumpărătorului in site (comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea contului sunt corecte, complete si actualizate.

Cosul meu · sectiune din cont care permite cumpărătorului / urilizatorului sa adauge bunuri sau servicii pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior; in cazul in care bunurile sau serviciile nu sunt achizitionate la momentul adaugarii prin efectuarea comenzii, cumpărătorul / utilizatorul va beneficia de serviciul oferit de catre vanzator de urmarire a bunurilor sau a serviciilor prin primirea de comunicari comerciale din partea acestuia.

Site · magazinul online găzduit la adresa web www.tablofy.ro şi subdomeniile acestuia.

Comanda · un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumpărător prin care cumpărătorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri sau servicii de pe site.

Bunuri sau servicii · orice produs sau serviciu listat pe site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in comandă, care urmeaza a fi furnizate de catre vânzător, cumpărătorului ca urmare a contractului incheiat

Campanie · actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de bunuri sau servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre vanzator.

Contract · reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumpărător, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si a cumpărătorului.

Continut:

 • toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic
 • continutul oricarui e-mail trimis cumpărătorilor de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, cumpărătorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta
 • informatii legate de bunurile sau serviciile si/sau tarifele practicate de vanzator intr-o anumita perioada
 • informatii legate de bunurile sau serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada
 • date referitoare la vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia

Review · o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui bun sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca bunul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator

Rating · modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui utilizator / client / cumpărător fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare bun putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de utilizator / client / cumpărător asupra unui bun sau serviciu

Document · prezentele Termene si Conditii

Comunicari Comerciale · orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/sms/telefonic/webpush/etc.) continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la bunuri sau servicii adaugate in sectiunea “cont / cosul meu” sau sectiunea “cont / favorite” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie

Tranzactie · incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bunurilor sau serviciilor de catre tablofy.ro, cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre vanzator, indiferent de modalitatea de livrare

Specificatii · toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor sau serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora

3. Documente contractuale

3.1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

3.2. Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

3.3. Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor si/sau serviciilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri si/sau servicii din comanda va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.

3.4. Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a comenzii.

3.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre vanzator pe site vor sta la baza contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre vanzator sau un furnizor al acestuia pentru achizitionate.

4. Politica de vânzare online

4.1. Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui utilizator / cumparator.

Pentru motive justificate tablofy.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorului / cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii utilizatorului / cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel tablofy.ro. In oricare dintre aceste cazuri, utilizatorul / cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al tablofy.ro, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

4.2. Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, tablofy.ro isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor / cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

4.4. tablofy.ro poate publica pe Site informatii despre bunuri si/sau servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care tablofy.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

4.5. Toate tarifele aferente bunurilor si/sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

4.6. In cazul platilor online vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai cumparatorul.

4.7. Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor si/sau a serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

5. Cesionarea si subcontractarea

5.1. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terţă parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

6. Dreptul de proprietate intelectuala si industriala

6.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a tablofy.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

6.2. Clientului / cumparatorului / utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de tablofy.ro, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al tablofy.ro asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al tablofy.ro.

6.3. Orice continut la care clientul / cumparatorul / utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre tablofy.ro si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea tablofy.ro cu referire la acel continut.

6.4. Clientul / cumparatorul / utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile documentului.

6.5. In cazul in care tablofy.ro confera clientului / cumparatorului / utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care clientul / cumparatorul / utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea tablofy.ro pentru respectivul client / cumparator / utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

6.6. Niciun continut transmis catre client, utilizator sau cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea tablofy.ro si/sau al angajatului/prepusului tablofy.ro care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

6.7. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

7. Comanda

7.1. Clientul / cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea bunurilor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un bun si/sau un serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui bun/serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului/serviciului.

7.2. Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

7.3. Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

7.4. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

7.4.1. datele furnizate de catre client / cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

7.5. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un bun, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun sau renunțare la un serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

 • ziua în care cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului bun – în cazul în care cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
 • ziua în care cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

7.6. In cazul in care cumparatorul decide sa se retraga din contract, acesta va putea completa online formularul de retur.

7.7. In cazul in care clientul / cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 zile de la data informarii vanzatorului de catre cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

7.8. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi bunurile (se va lua data cea mai recenta).

7.9. In cazul in care un bun si/sau serviciu comandat de catre cumparator, nu poate fi livrat de catre vanzator, acesta din urma va informa clientul / cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul cumparatorului contravaloarea bunului si/sau serviciului, in termen de maxim 7 zile de la data la care vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a contractului.

8. Confidentialitate

8.1. tablofy.ro va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator / client cu privire la comanda / contract fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului. tablofy.ro nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

9. Comunicari comerciale

9.1. Cumparatorul / utilizatorul / clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat vanzatorului pentru comunicarile comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

9.1.1. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in comunicarile comerciale primite de la vanzator; sau

9.1.2. prin contactarea vanzatorului.

9.2. In urma achizitionarii unui bun sau serviciu, vanzatorul va transmite cumparatorului / utilizatorului comunicari comerciale cu privire la:

 • sugestii de bunuri sau servicii recomandate a fi utilizate impreuna cu bunul sau serviciul achizitionat.

9.3. Clientul / utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la comunicarile comerciale mentionate la punctul de mai sus prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la tablofy.ro sau prin contactarea tablofy.ro in acest sens.

9.4. De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de bunuri si servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea tablofy.ro.

10. Facturare – Plata

10.1. Preturile bunurilor si serviciilor afisate in cadrul site-ului www.tablofy.ro includ TVA conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite catre cumparator o factura pentru bunurile si serviciile livrate, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.3. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente comenzii, cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi, existente in cont.

10.4. Prin aceasta modalitate de comunicare cumparatorul, accesand contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de tablofy.ro, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

10.5. Prin trimiterea comenzii, cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre tablofy.ro in contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in contul sau.

10.6. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 de ore in cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect contactând vânzătorul.

11. Livrarea bunurilor

11.1. Conditiile de livrare a bunurilor si serviciilor vandute de catre tablofy.ro le ragasesti in sectiunea Livrare comenzi.

11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

11.3. Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor si serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

12. Garantii

12.1. Toate bunurile comercializate de catre tablofy.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

12.2. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent bunului din comanda, cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi, existente in cont.

Prin aceasta modalitate de comunicare cumparatorul, accesand contul sau de pe www.tablofy.ro, va detine o evidenta a certificatelor de garantie emise de tablofy.ro, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

12.3. In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, bunul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

Lipsa certificatului de garantie al bunului trebuie semnalata in maxim 48 de ore de la receptia bunului. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

13. Transferul proprietatii bunurilor

13.1. Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul vanzatorului).

14. Răspundere

14.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

14.2. Prin crearea si utilizarea contului, utilizatorul / cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.

14.3. Prin crearea contului si/sau utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, clientul / utilizatorul / cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc termenii si conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.

14.4. Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic termenii si conditiile site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili clientilor / utilizatorilor / cumparatorilor de la momentul afisarii in site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe site versiunea modificată a documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui document.

15. Scrierea de review-uri

15.1. Scrierea de review-uri se poate face, de catre utilizatori / clienti / cumparatori, in sectiunile “review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

15.2. In momentul inregistrarii unui anumit review pe site, utilizatorii / clientii / cumparatorii acorda vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

15.3. Fiecare utilizator/client/cumparator, in momentul inscrierii de Review în sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

 • sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii comenzii;
 • sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni
 • sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
 • sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
 • sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
 • sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si vanzatorul;
 • sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre vanzator sau sa inscrie review-uri care sa contina materiale de natura publicitara;

15.4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui review, utilizatorul / clientul / cumparatorul va adauga si un rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta rating-ul general al produsului sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un review insotit de un rating mare duce la o crestere a rating-ului general, iar un review insotit de un rating mic duce la o scadere a rating-ului general.

Utilizatorii / clientii / cumparatorii ce inscriu review-uri la care ataseaza fisiere foto vor respecta urmatoarele reguli:

 • fisierele incarcate vor contine imagini care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;
 • fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran, a orientarii sexuale sau politice;
 • fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;
 • fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca vanzatorul.

15.5. Cand un review este semnalat de catre un utilizator / client / cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre vanzator pentru a determina daca incalca termenii si conditiile site-ului. Textele sau fotografiile introduse sunt eliminate din site numai dupa examinarea acestora de catre vanzator.

15.6. In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea utilizatorului / clientului / cumparatorului de a inscrie review-uri

16. Prelucrarea datelor cu caracter personal

16.1. Vezi politica de confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul document.

17. Fololsirea cookie-urilor

17.1. Vezi politica de cookies, care face parte din prezentul document.

18. Forţa majoră

18.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

18.2. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

19. Legea aplicabila – Jurisdictia

19.1. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre vanzator si utilizatori / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Continuând să vizitați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.