Tablourile motivaționale, sau cum să-ți menții energia în vremuri de pandemie

Apr 26, 2021

Pandemia coronavirus ne-a afectat pe toți mai mult decât am fi putut anticipa vreodată. Astăzi, la mai bine de un an de la începutul pandemiei, marea majoritate a angajaților din România lucrează în sistem remote. Și deși acest lucru aduce și niște beneficii inegalabile (cine nu vrea să vină la lucru în pijamale?), lucrul de acasă a avut un impact negativ asupra motivației tuturor. Însă un tablou canvas te poate ajuta cu asta.

De ce?

Nu, nu e vorba de laudă de sine aici, pentru că nu prea e nevoie. Adevărul trist pe care-l știm, de fapt, cu toții este că oricât ți-ai propune să profiți de pandemie și să fii mai productiv, lucrurile nu stau chiar așa. Pentru că lene. Pentru că depresie. Pentru că lipsă de socializare. Scuze sunt multe, dar parcă am vorbit despre ele deja destul. Așa că alegem să vorbim despre soluții, și așa am ajuns noi la tablourile motivaționale.

Ce este un tablou canvas motivațional?

Probabil că deja te gândești la un design deștept și un citat despre cum să câștigi cât mai mulți bani, însă tabloul motivațional e mult mai mult de atât. Tabloul canvas motivațional ține foarte mult de personalitatea ta.

Ce te motivează pe tine?

Desigur, unii antreprenori își găsesc inspirația dintr-un citat bine ales despre libertate, bani sau perseverență. Dar poate că pe tine, astfel de citate te lasă rece, și la urma urmei, te înțelegem. Viața ar fi lipsită de farmec dacă toți am gândi la fel. Așa că un tablou canvas motivațional nu este neapărat acela pe care noi îl definim astfel în mod tradițional.

Tabloul motivațional reprezintă felul tău de a fi. Uite, de exemplu, dacă ești genul aventuros, care abia suportă pandemia de dorul avionului și al călătoriilor exotice, motivația poate veni dintr-un tablou cu o panoramă japoneză. Sau un landscape cu piramidele din Egipt.

Poate că ai fost întotdeauna pasionat de artă, de frumos, iar pentru tine, tabloul ideal este de fapt portretul unei femei superbe. Clasice. Elegante.

Întrebarea nu e cine ești, ci cine ai vrea să fii.

Farmecul unui tablou canvas motivațional este că dă aripi imaginației noastre. Ne ajută să ne imaginăm în situații diferite și să înțelegem că putem mai mult. Iar direcția pe care o ia acest mai mult depinde în întregime de propria gândire.

Bine, bine, dar ce legătură are cu pandemia?

Sau cu lucrul de acasă? Când petreci atâta timp închis în casă, e prea ușor să uiți de cine-ți doreai tu să fii în urmă cu câțiva ani. Prea ușor să crezi că nu vom scăpa din această situație niciodată. Și uita așa se duc pe apa sâmbetei motivația, perseverența, îndrăzneala care te-ar fi ajutat să ajungi cine ți-ai dorit mereu să fii.

Cum te poate ajuta un tablou motivațional în timpul pandemiei? Îți amintește de cine voiai să fii înainte ca ea să ne acapareze viața. Și îți arată că deși coronavirusul a schimbat multe aspecte ale vieții, el nu va schimba cine suntem sau spre ce țintim.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Continuând să vizitați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.