Decorarea biroului tău — Sfaturi pentru o productivitate maximă

Aug 8, 2020

Cum îți decorezi biroul?

Poate că la decorarea apartamentului, ți-ai permis oareșce erori. La urma urmei, oricum doar prietenii și familia urmează să le vadă, așa că nu e mare problemă. Biroul, însă, e o altă problemă. Biroul definește prima impresie pe care și-o fac colegii, clienții și potențialii parteneri despre tine, așa că e important să transmiți mesajul corect.

Chiar și atunci când lucrezi de acasă, biroul trebuie să inspire profesionalism și să te ajute să te concentrezi. Așa că am adunat câteva sfaturi simple pentru a te ajuta să-ți creezi biroul ideal.

Amintește-ți că e spațiul tău.

Adesea, la birou, avem tendința să creăm un spațiu simplu și impersonal. Avem impresia că asta denotă seriozitate și profesionalism, însă nu e chiar așa. Sigur, nu poți să-l decorezi chiar cu toate micile „lucruri” pe care le-ai ține în sufragerie, dar e foarte important să arăți că încăperea îți aparține.

Așa că nu-ți fie frică să afișezi puțină culoare. O pată de personalitate, să zicem. Adu o poză cu cei dragi sau o cană colorată pentru cafea sau chiar o lampă mai funky. Dacă o imagine cu cei dragi nu e stilul tău sau ți se pare prea personal, poți opta pentru un tablou canvas motivaţional.

Aceste tablouri decorative îți permit să-ți exprimi personalitatea, fie printr-un peisaj (care sugerează că-ți place să călătorești) sau printr-un citat inspirațional (care denotă ambiție). Avem o mulţime de tablouri canvas prin care poţi să răşfoieşti şi cu siguranţă vei găsi unul care să te reprezinte şi care să transforme un simplu birou în biroul tău.

tablou motivational pentru birou

Nu neglija importanța naturii.

Automat, omul tânjește să fie în natură, e ceva programat în tine. Nu suntem făcuți să petrecem ore întregi într-un birou, însă adesea e necesar. Aranjează-ți biroul în așa fel încât să privești către o fereastră, să poți vedea soarele, cerul, eventual niște copaci.

Privitul naturii ne relaxează iar lumina naturală a soarelui încurajează productivitatea.

Dacă nu poți să privești pe geam, atunci adu natura la tine. Orice birou are spațiu măcar de un ghiveci micuț de plante.

tablou natura pentru birou

Ține cont de culori!

La fel cum lumina e importantă (e bine să lucrezi într-un spațiu cât mai luminat și eventual cu lumină caldă, dacă nu ai acces la o fereastră), la fel sunt și culorile. Diferite culori sugerează diferite stări de spirit.

Verdele, spre exemplu, promovează productivitatea și creativitatea. Albastrul e culoarea calmului și a concentrării, iar roșul ne permite să fim atenți la detalii.

În același timp, ține minte că o atmosferă prea încărcată vizual poate distrage atenția, așa că nu subestima nici puterea unui alb bine plasat.

Fă un plan

E minunat să decorezi un nou birou, dar poate fi puțin haotic, iar adesea, realitatea diferă de imaginea din capul tău. Așa că o idee bună este să plănuiești dinainte. Cât spațiu ai la dispoziție? E foarte important să măsori încăperea înainte de a cumpăra mobilă.

Caută imagini care să te inspire online și încearcă să schițezi (fie mental, fie pe hârtie) cum ar arăta biroul ideal. Apoi pune-ți ideea în practică, pe cât posibil.

Cu cât ești mai mulțumit de spațiu, cu cât vei lucra mai bine!

Utilizăm cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Continuând să vizitați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.