Cum să-ţi decorezi camera în 5 paşi simpli

Jul 19, 2020

Pentru unii oameni, nu există nimic mai distractiv decât decorarea camerei, deoarece această activitate le permite să-și exploreze latura artistică și să se exprime creativ. În același timp, însă, există și mulți oameni care nu suportă ideea de decor interior deoarece se tem să nu facă vreo greșeală.

Ei bine, în acest articol, am adunat câțiva pași simpli, meniți să te ajute pe tine să-ți decorezi camera.

Sfat: Deși ne vom concentra pe dormitor, majoritatea sfaturilor se aplică și celorlalte încăperi din casă.

Pasul 1: Nu îngrămădi mobila!

O mare greșeală pe care mulți oameni o fac în decorarea unei camere este că iau mult prea multă mobilă de care nu au de fapt nevoie. Într-un dormitor, ar trebui să între doar necesitățile, cum ar fi un pat, o noptieră, un scaun și un dulap. Desigur, poți adăuga sau înlătura mobile în funcție de gusturile proprii, dar ține minte: cu cât ai mai puțină mobilă, cu cât mai ușor îți va fi să te odihnești.

Multă mobilă face camera să pară mică și înghesuită și este deosebit de stresantă pentru ochi. Într-o cameră înghesuită, e mult mai greu să dormi sau să te relaxezi, așa că include doar ce e necesar.

Pasul 2: Adaugă o pată de culoare cu tablouri decorative!

Tablourile canvas sunt o opțiune elegantă și rapidă de a-ți decora casa pe bunul tău plac. Să nu mai spunem că sunt mult mai bune pentru portofelul tău decât tablourile tradiționale!

Cu un tablou canvas, poți alege absolut orice imagine: de la o panoramă exotică, la un portret sau chiar o imagine din jocul preferat. Iar tablourile canvas nu doar că adaugă o pată de culoare pe banalul perete alb, dar și transmit ceva despre personalitatea ta.

Pasul 3: Investește în mobilă încăpătoare.

La fel cum multă mobilă obosește ochiul privitorului și aglomerează camera, o aglomerație de obiecte mici are un efect similar. Creme, cărți, ochelari de citit, căni, haine, așternuturi – toate acestea îți pot aglomera camera și o fac să pară mai mică. De aceea este bine să alegi dulapuri, noptiere și etajere încăpătoare în care poți ține toate aceste lucruri. Astfel, ele rămân la îndemână, dar nu mai sunt la vedere!

Pasul 4: Nu subestima importanța luminii.

Știu, pare că un bec e arhi-suficient pentru camera ta, dar de fapt, nu e deloc așa. Lampa din tavan e utilă când vrei să luminezi întreaga încăpere, dar studiile au arătat că ea îți poate deranja ritmul circadian și poate duce la insomnie. De aceea, e bine să ai o lamă mai mică pe noptieră. Destul cât să citești în pat, dar nu destul cât să lumineze toată camera.

De asemenea, vei vrea și o lampă de birou, dacă-l ai în dormitor, pentru momentele acelea când lucrezi târziu și ai nevoie să te concentrezi.

Pasul 5: Creează un spațiu fără ecrane.

Lumina televizorului, a laptop-ului sau a telefonului ne poate distrage și ne îngreunează somnul. Mai multe studii au arătat că dependența de telefon poate duce la depresie și anxietate, așa că în camera în care dormi, ține cât mai puține ecrane. Creează un refugiu pentru epoca digitală în care trăim.

Dar tu? Care e principiul după care te-ai ghidat când ți-ai decorat camera?

Utilizăm cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Continuând să vizitați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.