Biroul de acasă, o invenție de viitor

Aug 6, 2021

După cum ne bine amintim cu toții, lucrul de acasă în regim remote a început ca o necesitate anul trecut, în contextul pandemiei Covid-19. La vremea aceea, nu ne imaginam că ar putea fi mai mult decât un aranjament temporar, așa că toată lumea s-a străduit să se adapteze cum a știut mai bine.

Acum, însă, la mai bine de un an de la începutul pandemiei coronavirus, se pare că lucrul de acasă e o treabă mai interesantă decât ne așteptam. Din ce în ce mai mulți angajați raportează că ar prefera să continuie munca în regim la distanță chiar și când restricțiile și pandemia în sine se vor fi terminat. Există, desigur, multe beneficii atât pentru angajator cât și pentru angajat, atunci când se muncește de acasă.

Și cum lucrul remote ar putea fi o chestie de viitor, ne-am propus să vorbim puțin despre mentalitatea necesară succesului.

Cum inspiri mai multă productivitate?

Unul dintre cele mai mari pericole ale regimului de lucru de acasă este tendința către lenevire și amânare care ne e tuturor naturală. De aceea, este necesar să-ți găsești niște fărâme de productivitate pentru biroul de acasă.

Tablourile canvas - la ce-ți trebuie tablouri canvas în biroul de acasă, te întrebi? Simplu. Un tablou canvas înseamnă mai mult decât o simplă imagine. El poate conține un citat memorabil care să-ți dea puterea necesară pentru a termina ziua de muncă. Sau poate ai nevoie de un tablou cu o panoramă splendidă a New York-ului, să-ți amintească de concediul ăla genial la care visezi deja de prea mult timp. Ideea principală e, câteva tablouri canvas bine alese pot schimba radical „look-ul” biroului tău de acasă.

Plante - culoarea verde a fost mereu asociată cu prosperitatea, inspirația și productivitatea. Nu, pe bune. Aparent, oamenii care muncesc în medii cu multe plante sunt mai fericiți și mai productivi.

Confort - nu în ultimul rând, vei avea nevoie de un scaun comod dacă ai de gând să lucrezi de acasă pe termen lung. Așa că, îți sugerăm să nu te zgârcești când vine vorba de mobila de birou pentru că foarte probabil, o vei folosi vreme îndelungată.

Alte sfaturi pentru lucrul de acasă…

1. Lucrezi de acasă dar ai probleme cu randamentul? Stai liniștit, te înțelegem perfect. Tocmai de asta am creat această listă scurtă de sfaturi și trucuri pentru cei care lucrează de acasă:

2. Delimitează clar spațiul de „birou” de cel de relaxare. Altfel, nu vei putea niciodată să reziști impulsului de a amâna munca și de a vedea un serial!

3. Menține o zonă de lucru ordonată. Cu cât ai mai multă debandadă în jur, cu atât ți-e mai greu să te concentrezi pe muncă, așa că seara, după muncă, du cana de cafea la bucătărie și strânge dezastrul creat în timpul zilei.

Învață să împarți spațiul. Lucrul de acasă poate fi și mai dificil dacă împarți casa cu altcineva. De aceea, poartă o discuție serioasă cu ceilalți oameni din casă și roagă-i ca în timpul orelor de program să nu te deranjeze și să încerce să facă liniște.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Continuând să vizitați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.