Ai nevoie de tablouri motivaţionale în birou?

Jan 10, 2021

Foarte mulți oameni care vin la noi să-și decoreze biroul (fie cel de-acasă, fie cel de la serviciu), se opresc imediat la secțiunea de tablouri motivaționale. Pentru că pare logic să ai un tablou motivațional în spațiul în care lucrezi.

Dar oare chiar sunt atât de necesare tablourile motivaționale? Și oare e o idee bună să le expui în birou?

Tablourile motivaționale îți oferă energie și te împing să acționezi

Avem cu toții momente când parcă nu mai putem să lucrăm. Pur și simplu, nu știm ce să facem și ne lipsește zvâcul acela care să ne împingă mai departe. În astfel de momente, un tablou motivațional poate face minuni.

Citind cuvintele unui om pe care îl admiri și care a realizat ceva în viață te poate împinge și pe tine să mergi mai departe. Iar motivul pentru care ai nevoie de un astfel de tablou în birou și nu în sufragerie sau în bucătărie e că nimeni niciodată nu a avut nevoie de încurajare să mai vadă un episod pe Netflix sau să-și mai ia o bucată de ciocolată din frigider.

Tablourile motivaționale sunt un “must have“

Un tablou decorativ cu un citat interesant poate schimba radical modul în care gândești și mai ales felul în care te simți. Fie că ești frustrat, trist sau somnoros, un tablou motivațional te împinge să te gândești la altceva pentru câteva secunde. Citești cuvintele, îți dai și tu părerea despre ele în minte, eventual îi și răspunzi autorului citatului.

Și uite așa, de la o clipă la alta, parcă ești mai relaxat și mai fericit.

Tablourile motivaționale încurajează acțiunile pozitive.

De exemplu, te împing să-ți faci un plan concret. Să-ți notezi un scop, o țintă profesională la care vrei să ajungi. Un astfel de tablou te face să te simți ca și cum ești în stare de orice, iar asta îți permite să visezi și să-ți identifici țintele mai ușor. Și cu cât ști mai clar ce ținte ai, cu atât ți-e mai ușor să ajungi la ele.

Desigur, pentru unii oameni, tablourile motivaționale nu fac nimic, ba chiar îi descurajează și riscă să-i frustreze reușita altuia. Depinde foarte mult de felul tău de a fi, de gândire și de ce te inspiră în mod obișnuit.

Deci ideea ar fi că da, după cum am văzut există destule motive excelente pentru a instala un tablou motivațional în birou. Dar e soluția ideală pentru tine? Asta numai tu poți ști!

set tablouri canvas motivationale stand out
tablou canvas motivational success is built on failure
tablou canvas motivational progress over perfection
tablou canvas motivational hard work beats talent
tablou canvas motivational actions over words
tablou canvas motivational smooth seas
Utilizăm cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Continuând să vizitați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.