4 feluri în care îți motivezi angajații (și clienții!)

Dec 6, 2021

Ce motivează oamenii să vină la job, zi de zi, săptămână de săptămână? Dacă ai răspuns „banii”, ai dreptate doar pe jumătate. În realitate, studiile arată că acesta nu este decât un motiv secundar, iar ceea ce-i motivează mai mult pe majoritatea salariaților este colectivul (20% din motivație, mai exact, unde banii nu figurau decât la 7%).

Ceea ce duce la întrebarea - cum să faci tu, ca și angajator, să-ți motivezi și mai tare angajații?

Biroul trebuie să fie un loc plăcut.

Iar aici nu e vorba doar de anturaj, ci și de spațiu în sine. Prezența unor tablouri canvas motivaționale pot crește nu doar motivarea angajaților, ci și loialitatea față de brand-ul tău.

Mulți angajatori aleg să includă logo-ul firmei undeva în tablou, iar acesta formează o legătură, în mintea angajatului, între succes și firma pentru care lucrează. Când vorbim despre motivație, vorbim, la urma urmei, despre un domeniu psihologic, așa că e foarte important să luăm în calcul cum gândesc cei din jur (atât angajații, cât și clienții firmei).

Știai că? Tablourile canvas motivaționale sunt 100% customizabile. Adică, dacă n-ai văzut pe site un citat care să se potrivească firmei tale, poți veni cu unul complet diferit, iar noi il vom schimba exact asa cum il doresti!

Respectă-ți și susține-ți angajații.

Un alt factor important ce-i motivează pe oameni este sentimentul că sunt apreciați și încurajați de angajator. Este în natura umană să vrei să crești, să arăți ce poți și să exiști într-un mediu în care să fii apreciat. De aceea, tu, ca angajator, ai datoria de a-ți susține și respecta angajații, dacă vrei ca aceștia să dea tot ce pot pentru brand-ul tău.

Cu toții uităm uneori, însă în medie, omul petrece 90,000 de ore la locul de muncă. Cu siguranță, ar fi de preferat ca acele ore să fie petrecute într-un mod cât mai plăcut, înconjurat de oameni care te apreciază și te respectă, nu?

Feedback-ul e cheia!

Pentru a crește, oamenii au nevoie de feedback. Spune-le angajaților tăi ce au făcut bine, pentru a le mări stima și încrederea de sine. Iar atunci când simți că ar fi putut proceda altfel, asigură-te că oferi feedback constructiv, nu doar critici.

Crede-ne, cu cât ai o echipă mai încrezătoare și mai fericită, cu atât mai mult vei avea parte și de clienți satisfăcuți. Atmosfera dintr-o companie se simte în afară - ar fi de preferat să le transmiți clienților că la voi, lumea e fericită să vină la muncă!

Oferă recompense.

Că tot ne aflăm în pragul Sarbatorilor, poți profita de această ocazie pentru a întări sentimentul de echipă. Oferă-le angajaților un cadou de neuitat, cum ar fi un tablou motivational personalizat Tablofy. Poți opta pentru un model diferit pentru fiecare angajat (ideal dacă vorbim de o echipă mai mică), sau același tablou, eventual cu sigla firmei inclusă pe undeva, pentru toată lumea.

Astfel, când vor privi tabloul, atârnat pe peretele lor de-acasă, vor avea sentimentul acela plăcut că aparțin, cu adevărat, unei familii.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Continuând să vizitați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.